opc_loader

Wensenlijst

Promotie
Recensies
Geen reviews

Cavalor Arti Matrix. Supplement ter ondersteuning van pezen en gewrichten.

Artikelnr: 001-316
(Prijs excl. btw) 229,31
249,95
Zet op wensenlijst
Beschrijving
CAVALOR ARTI MATRIX

 Cavalor Arti Matrix 2kg.

€  249,95

 Cavalor Arti Matrix 5kg.  

€  549,95

Cavalor Arti Matrix 

CAVALOR Arti Matrix® (verrijkt met geïsoleerd Wei Proteïne).
Een unieke en universele oplossing voor problemen aan botten, gewrichten (capsules), pezen, kraakbeen, spieren en synoviale vloeistof (produkt voorheen bekend als Rejoin).


Een dynamisch bewegingsapparaat is meer dan bot alleen.
Het is een delicaat samenspel van bot, kraakbeen, gewrichtsvocht, bursae, banden, pezen, spieren en alle fysiologische processen daar omheen.
De afhankelijkheid van elkaar en de noodzakelijke interactie maakt dat een optimale aanvoer van de juiste bouwstoffen (nutriënten) voor het goed functioneren, de sterkte en het behoud van het gehele bewegingsapparaat noodzakelijk is.
Het goed functioneren van het gehele bewegingsapparaat van het sportpaard is in hoge  mate afhankelijk van de aanvoer van de juiste nutriënten (bouwstoffen).
Deze zorgen o.a. voor de aanmaak en regeneratie van cellen, gewrichtsvocht en functionaliteit.
Onvoldoende aanbod, opname of synthese leidt tot problematiek of verergert bestaande problemen.

Er is al snel sprake van een verhoogde behoefte in geval van groei, grote belasting, gevoeligheid voor en aanwezigheid van blessures, slijtage, zwellingen,
drukkingen, ontstekingen, degeneratie (denk ook aan hoefkatrol), arthrose en gewrichtsvocht- samenstelling / hoeveelheid, etc.
Wanneer niet kan worden voldaan aan deze bouwstoffen (welke in vele voederrantsoenen en supplementen niet of nauwelijks aanwezig zijn), ontstaat een zorgelijke situatie.
Nutritioneel herstel is dan zeker gewenst.

Cavalor Artri Matrix is een aanvullend diervoeder voor paarden op basis van natuurlijke grondstoffen.
De samenstelling is gebaseerd op de verhoogde behoefte van het paard aan specifieke en vooral effectieve nutriënten voor de gewrichten en het bewegingsapparaat.

Cavalor Artri Matrix verrijkt de voeding met een bijzonder breed aanbod aan specifieke eiwitten welke reeds voorbereid zijn op de taak die zij moeten vervullen.
Daarnaast zijn er typerende mineralen, vitaminen en aminozuren die een cruciale rol spelen bij de opbouw van de botten, kraakbeen, banden, gewrichtvocht, pezen, etc.
Door de toevoeging van Omega-vetzuren worden belangrijke fysiologische processen onderhouden en gestimuleerd.
Colostrum reikt opname- en groeifactoren aan.
De aanwezigheid van kruiden en andere elementen completeren deze werkelijk poly-nutritionele voedselverrijking.

Cavalor Arti Matrix voorziet snel en effectief in de toegenomen nutritionele behoeften van het paard en ook op langere termijn blijft het effect merkbaar.

Wanneer wordt Cavalor Arti Matrix gebruikt ?
- Als er een verhoogde behoefte is aan specifieke voedingsstoffen voor het bewegingsstelsel (in perioden van tekorten door acute of structurele problemen).
- Bij paarden met een gevoelig bewegingsstelsel.
- Bij paarden waarvan het bewegingsstelsel zwaar belast wordt.
- Bij een tekort aan nutriënten of onvoldoende opname en / of synthese.

Het resultaat ?
Doordat het paardenlichaam weer kan beschikken over een keur van stoffen zal het bewegingsapparaat snel in een meer genormaliseerde situatie terecht komen.
Cavalor Artri Matrix is in de top-sport een algemeen toegepast voedingssupplement.

DOSERING:
Ponies: 1 schepje = 15 gram per dag.
Paarden: 2 schepjes = 30 gram per dag.
Sportpaarden: 3 schepjes = 45 gram per dag.
Voor optimaal resultaat verdubbelt u de dosering gedurende de 1e week.
Minimaal 8 weken aan uw paard toedienen.
Zonodig elke 6 maanden de behandeling herhalen over een periode van 30 dagen.
Maximale dosering per paard, per dag: 90 gram = 6 schepjes.
Voorbehandeling met Cavalor Artri Base® is mogelijk als de oorzaak van de infectie en symptomen verdwenen zijn.


ANALYSE:
MSM 127.100 mg/kg, Glucosamine 120.000 mg/kg, Chondroïtinesulfaat 40.000 mg/kg, Hyaluronzuur 900 mg/kg, L-glutamine 27.000 mg/kg.
Vitamine C 20.000 mg/kg, Vitamine E 6.999,3 IE/kg, Foliumzuur 450 mg/kg, Vitamine B6 400 mg/kg.
Vitamine B12 4 mg/kg, Koper 1.209 mg/kg, ZinC 5.500 mg/kg, Mangaan 5.500 mg/kg.

Type II gehydrolyseerd collageen: Type II collageen produceert vezels. Dit collageenvezelnetwerk ondersteunt de gewrichten en versterkt het weefsel.
Methylsulfonylmethaan (MSM): is een organische zwavelverbinding. Zwavel is belangrijk voor de spieren, gewrichten, kraakbeen, botten en bloed; MSM is de gemakkelijkst opneembare en biologisch beschikbare bron van zwavel.
Glucosamine, chondroïtinesulfaat en hyaluronzuur: Glycosaminoglycanen zijn essentiële bouwstenen voor ligamenten, pezen, botten en synovia (gewrichtsvloeistof). Het chondroïtinesulfaat dat wij gebruiken heeft een laag molecuulgewicht, waardoor het gemakkelijk wordt opgenomen in het paardenlichaam. Net als bij andere grondstoffen is kwaliteit ook hier een maatstaf voor prijs en effectiviteit. Cavalor selecteert grondstoffen met het hoogste gehalte aan actieve ingrediënten. Zo bevat het chondroïtinesulfaat 90% actieve ingrediënten.
L-Glutamine: Is een bouwsteen voor glutathion, een antioxidant. Glutathion is belangrijk in het herstelproces na een blessure.
Wei-eiwitisolaat (WPI): een voorloper van glutathion. Glutathion is een zeer krachtige antioxidant. Zuivere glutathion kan niet oraal worden toegediend. Cavalor gebruikt een voedingscomplex genaamd WPI dat de productie van glutathion in het lichaam stimuleert. Glutathion beschermt de cellen tegen de vernietiging veroorzaakt door toenemende aanvallen van vrije radicalen. glutathion gecombineerd met andere antioxidanten zoals vitamine C, E, bioflavonoïden en selenium neutraliseert deze vrije radicalen.
Vitamine C + E + bètacaroteen + bioflavonoïden (druivenpitextract): hebben een belangrijke antioxiderende functie, zijn belangrijk voor de opname van actieve ingrediënten en versterken het immuunsysteem.
B-vitamines: foliumzuur, vitamine B6 en vitamine B12: spelen een sleutelrol bij de ondersteuning van de stofwisselingsprocessen van het lichaam.
Combinatie van anorganische en organische (IntelliBond en gechelateerde) mineralen koper, zink en mangaan: Organische mineralen hebben een betere biologische beschikbaarheid, maar anorganische mineralen zijn stabieler.
Lithothamnion: kalkhoudende zeealgen die verschillende vormen van calcium bevatten die een gunstig effect hebben op de botsterkte.

Het zit allemaal in de mix: een complex mengsel van botanische ingrediënten. We gebruiken een speciaal mengsel van kruiden en essentiële oliën, waaronder Ananasus comosus, Curcuma longa, Boswellia serrata, Equisetum arvensis, Citrus aurantifolia en Tanacetum parthenium. De ingrediënten in dit mengsel hebben een cumulatieve en synergetische werking, wat wetenschappelijk is bewezen in ons onderzoeksprogramma 1,2,3. De combinatie van kruiden en essentiële oliën zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle ingrediënten gemakkelijk het gewricht bereiken, het herstel bevorderen en stijfheid verminderen. Opnieuw richten wij ons specifiek op de kwaliteit van de grondstoffen, wat bij kruiden echt het verschil maakt qua gegarandeerde concentratie en werkzaamheid. Zo bevat de vorm van Curcuma die wij gebruiken 95% curcuminoïden, de werkzame stof.

Beoordelingen ()
Cavalor Arti Matrix. Supplement ter ondersteuning van pezen en gewrichten. heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Cavalor Arti Matrix. Supplement ter ondersteuning van pezen en gewrichten.


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: