opc_loader

Wensenlijst

Rozenbottel GEMALEN. Hoog in Vitamine C. voor de hoeven en afvoer van afvalstoffen.

Artikelnr: 109-841
(Prijs excl. btw) 5,50
6,00

Rozenbottel GEMALEN

  • 250gr.
  • 500gr. (+ €4,45)
  • 1kg. (+ €11,95)
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Rozenbottel GEMALEN

Rijpe, gedroogde vrucht van rozenbottel.

Bevat een hoog gehalte aan vitamine C en biotine en is daardoor goed voor de ondersteuning van de hoeven en de afvoer van afvalstoffen.

Rozenbottels zijn kleine rode bommen van vitale stoffen. Ze zijn rijk aan vitamines, mineralen en andere kruideningrediënten. Vanwege hun hoge vitamine C-gehalte worden ze vaak gebruikt ter ondersteuning van het immuunsysteem. Ook bij gewrichtsproblemen kunnen de rozenbottelvruchten goed van pas komen. De galactolipiden zijn hiervoor verantwoordelijk.

Rozebottels van de Rosa Canina, oftewel de hondsroos, die zo heet omdat men vroeger dacht dat deze plant de beet van een dolle hond kon genezen.
Rozebottels zijn een belangrijke bron van vitamine B3,C,E en K.
Ze worden nog steeds tot thee, siroop en vruchtendranken verwerkt.
Rozebottel werkt opwekkend, versterkend en licht laxerend, het hoge gehalte vitamine C. heeft een goede werking tegen infecties zoals verkoudheden en maag- en darmproblemen.
Rozebottel heeft tevens een hoog gehalte natuurlijke biotine waardoor het zeer geschikt is met lichte hoefproblemen.
Er wordt beweerd dat het voeren van rozebottel bij paarden met een stofwisselings ziekte, zoals hoefbevangenheid, ondersteunend werkt.
 

De rozenbottel - een populair lokaal fruit
De rozenbottel is een oeroude inheemse plant die ons landschap vormgeeft. De rozenbottelstruik kan onder goede omstandigheden wel drie meter hoog worden. De rozenbottel gedijt aan de bosranden en in struiken en geeft de voorkeur aan zonnige of halfschaduwrijke plaatsen. In juni vormt het witte tot roze bloemen waaruit in de late herfst de rozenbottelvruchten ontstaan. Mensen gebruiken de opvallende rode vruchten al eeuwenlang voor medicinale doeleinden. De gezonde vrucht wordt ook vaak als thee of jam geserveerd. Rozenbottels zijn ook erg populair bij paarden. Als rozenbottelstruiken binnen het bereik van de paarden zijn, zullen ze met plezier aan de heerlijke vruchten uit de struik knabbelen.
 

De rozenbottel ondersteunt de afweer van het paard
Rozenbottels bevatten naast waardevolle vitamines en sporenelementen ook andere plantaardige ingrediënten. Verse rozenbottels bevatten ongeveer 400 tot 500 mg vitamine C per 100 g, dat is ongeveer 10 keer het gehalte in een citroen. Vitamine E en een andere plantaardige stof, lycopeen, zijn antioxidanten die schadelijke moleculen in het lichaam onschadelijk kunnen maken. Op deze manier kunnen ze cellen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Vooral in de vitaminearme wintertijd zijn rozenbottels een gezonde traktatie voor het paard.


Rozenbottels - ook voor de gewrichten van paarden
Rozenbottels staan ​​al lang bekend om hun hoge gehalte aan vitamines en sporenelementen. Wat relatief nieuw is, is de wetenschap dat rozenbottels ook heel goed kunnen helpen bij gewrichtsproblemen. De zogenaamde galactolipiden, die vooral in de huid van de rozenbottel voorkomen, zijn hiervoor verantwoordelijk. Deze complexe verbindingen grijpen in op het ontstekingsproces en kunnen zo ontstekingsprocessen bevatten. De werkzaamheid van deze stoffen is in verschillende onderzoeken bewezen. Vooral bij degeneratieve gewrichtsaandoeningen, zoals artrose, kunnen de galactolipiden uit de rozenbottels een positief effect hebben op het beloop en de gewrichten soepel houden.

Rozenbottels voor het paard - de juiste dosering
Paarden kunnen gemakkelijk rozenbottels uit hun handen eten. De heerlijke rozenbottelvruchten zijn ook zeer geschikt als gezonde traktatie, ook zeer goed als traktatievervanger voor paarden die vaak te zwaar zijn of zetmeelarm gevoerd moeten worden.


DOSERING:
ponies 2 schepjes ± 15gr., paarden 3 schepjes ± 20gr. per dag.

ROZEBOTTEL GEMALEN is verkrijgbaar in:

250gr.

500gr.

1 kilo

ROZENBOTTEL GEMALEN
 Rozenbottel Gemalen 250gr.  €   6,00

 Rozenbottel Gemalen 500gr.

€ 10,45

 Rozenbottel Gemalen 1kg.

€ 17,95

Beoordelingen ()
Rozenbottel GEMALEN. Hoog in Vitamine C. voor de hoeven en afvoer van afvalstoffen. heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Rozenbottel GEMALEN. Hoog in Vitamine C. voor de hoeven en afvoer van afvalstoffen.


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: