opc_loader

Wensenlijst

Promotie
Recensies
Geen reviews

Mansonil All Worm Dog. Behandelt de besmetting met rondwormen en lintwormen bij honden in 1 toediening.

Artikelnr: 002-937
(Prijs excl. btw) 7,97
8,69

Mansonil All Worm Hond

  • 2 tabletten
  • 6 tabletten + €8,76
  • Large dog / grote hond v.a.35kg. + €11,86
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Mansonil All Worm Dog
 

Tegen spoel, lint, haak- en zweepwormen.
 

Oraal wormmiddel voor honden, zeer smakelijke tabletten met vleessmaak.
Voor de behandeling van mengbesmettingen met rond- en lintwormen bij honden.
Tegen spoel, lint, haak- en zweepwormen.
 

DOSERING:
1 tablet per 10 kilo lichaamsgewicht, éénmalig.
Dit komt overeen met 15 mg febantel, 14,4 mg pyrantel embonaat en 5 mg praziquantel per kg lichaamsgewicht.
Niet toedienen aan honden lichter dan 2,5 kg.
De tabletten kunnen direct aan de hond worden toegediend of vermengd in voeder. Dieetmaatregelen zijn niet nodig. De behandeling onmiddellijk voor het eten wordt aanbevolen.
 

MANSONIL ALL WORM DOG

 Mansonil All Worm Dog 2st.

€    8,69

 Mansonil All Worm Dog 6st.

€  17,45

 Mansonil All Worm LARGE Dog 2st.  

€  20,55

MANSONIL ALL WORM DOG van Bayer.

Werkzame stoffen:

Praziquantel, Pyrantelembonaat, Febantel en kunstmatige vleessmaak.
 

KLINISCHE GEGEVENS
Doeldier: Hond.
Indicaties voor gebruik met specificatie van het doeldier
Rondworm- en lintwormmiddel voor honden.
 

Voor de behandeling van menginfecties van rondwormen en lintwormen veroorzaakt door:

Spoelwormen: Toxocara canis, Toxascaris leonina

Lintwormen: Echinococcus granulosus, Echinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Taenia spp. Multiceps, multiceps Mesocestoïdes lineatis.

Haakwormen: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum

Zweepwormen: Trichuris vulpis
 

Contra-indicaties: Geen bekend.

Bijwerkingen: Geen bekend.

Speciale voorzorgsmaatregelen bij gebruik: Geen.

Gebruik tijdens dracht en lactatie: In afwachting van verdere proeven tijdens de vroege drachtperiode, is het aan te raden het product niet te gebruiken tijdens de eerste helft van de dracht.

Interactie(s) met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie: Niet combineren met piperazine.
 

Het product is een middel tegen rondwormen en lintwormen met als werkzame bestandddelen het tetrahydropyrimidinederivaat pyrantel (als embonaatzout), het pro-benzimidazole febantel en praziquantel, een partieel gehydrogeneerd pyrazinoisoquinoline derivaat.
In deze combinatie ontstaat er een synergistisch effect van pyrantel en febantel tegen alle belangrijke nematoden (spoel-, haak- en zweepwormen) bij honden. In het bijzonder omvat het werkingsspectrum Toxocara canis, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum en Trichuris vulpis.
Het spectrum van praziquantel omvat alle belangrijke lintwormen die voorkomen bij de hond. In het bijzonder is praziquantel werkzaam tegen Taenia spp., Multiceps multiceps, Dipylidium caninum, Mesocestoides spp., Echinococcus granulosus en Echinococcus multilocularis. Praziquantel is actief tegen alle intestinale stadia van deze frequent voorkomende parasieten bij de hond.
Pyrantel oefent als cholinerge agonist een nicotinerge werking uit. Door een depolariserende neuromusculaire blokkade leidt het tot spastische paralyse van de nematoden.
De anthelmintische werkzaamheid van febantel berust op de remming van de polymerisatie van tubuline tot microtubuli. De hierdoor veroorzaakte structurele en functionele verstoringen van de stofwisseling van de parasiet leiden tot de uitputting van de energiereserve en hierdoor tot het afsterven van de parasiet na 2 tot 3 dagen.
Praziquantel wordt zeer snel door de parasiet geresorbeerd en wordt gelijkmatig verdeeld in de parasiet. Zowel in vitro als in vivo treedt zeer snel beschadiging op van het tegument van de parasiet, wat leidt tot een dysregulatie van het metabolisme van de parasiet, met als gevolg sterfte.


Praziquantel wordt na orale toediening volledig geresorbeerd door het maagdarmkanaal. De serumpiek wordt 60 minuten na de toediening bereikt. Praziquantel ondergaat een sterke metabolisering in de lever. Het wordt voornamelijk onder gemetaboliseerde vorm in de urine uitgescheiden (40% na 8 uur). Na orale toediening van febantel worden de maximale plasmaspiegels na ongeveer 3 uur bereikt. Febantel wordt eveneens gemetaboliseerd waarbij fenbendazol en het gehydroxyleerde en geoxydeerde derivaat geïdentificeerd kon worden. Febantel wordt zowel in de feces (voornamelijk onveranderd) als in de urine (gemetaboliseerde vorm) uitgescheiden. Pyrantelembonaat wordt heel weinig geresorbeerd na orale toediening bij de hond. Het wordt, voornamelijk onveranderd, in de feces uitgescheiden (50-60%).


Contra-indicaties:
Niet bekend


Bijwerkingen:
In zeer zeldzame gevallen kunnen er milde verschijnselen van het maagdarmkanaal (zoals braken) optreden.
Indien je ernstige bijwerkingen of andersoortige reacties vaststelt die niet in deze bijsluiter worden vermeld, verzoeken we je jouw dierenarts hiervan in kennis te stellen.


Houder van de vergunning voor het in de handel brengen: Bayer B.V, Animal Health Division, Energieweg 1, NL-3641 RT Mijdrecht
Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte: KVP Pharma + Veterinär Produkte GmbH, Projensdorfer Str. 324, D-24106 Kiel

Beoordelingen ()
Mansonil All Worm Dog. Behandelt de besmetting met rondwormen en lintwormen bij honden in 1 toediening. heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Mansonil All Worm Dog. Behandelt de besmetting met rondwormen en lintwormen bij honden in 1 toediening.


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: