opc_loader

Wensenlijst

Promotie
Recensies
Geen reviews

Agrapharm Lijnzaadolie. Topkwaliteit, voor alle vitale functies, spijsvertering en vacht.

Artikelnr: 101820

Agrapharm Lijnzaadolie voor élk paard een belangrijke aanvuliing aan het voer.

(Prijs excl. btw) 9,08
9,90

Agrapharm Lijnzaadolie

 • 1Ltr.
 • 5Ltr. (+ €32,00)
 • Pomp voor 5ltr. (+ €3,05)
Zet op wensenlijst
Beschrijving
 AGRAPHARM LIJNZAADOLIE 

 Agrapharm Lijnzaadolie 1ltr.

€    9,90

 Agrapharm Lijnzaadolie 5ltr.

€  41,90

Agrapharm Lijnzaadolie. 
 

Lijnzaadolie is gewonnen uit zaden van de plant Linium usitatissium (vlas). Lijnzaadolie is rijk aan vetzuren, vitamine A, D en E. Lijnzaadolie is geschikt voor te magere paarden met een slechte conditie en zorgt voor een mooie, glanzende vacht en helpt paarden door de verharing. Lijnzaadolie is ook te gebruiken bij darmgevoeligheid en ter verkrijging van een optimale vertering.


Lijnzaadolie van Agrapharm is gegarandeerd van topkwaliteit,100% koudgeperstongeraffineerd.
Lijnzaadolie voor je paard is een zeer gezonde aanvulling op het rantsoen, vanwege het vet dat erin zit (omega 3/6/9). Agrapharm Lijnzaadolie is verkrijgbaar in 1 liter en 5 liter. In zowel een doseerflacon en jerrycan. 


Waarom is lijnzaadolie goed voor paarden?

Het ondersteunen met Agrapharm Lijnzaadolie kan zorgen voor:

 • Een goede hersenfunctie, omdat omega 3 een beschermende rol voor neuronen heeft.

 • Gunstige rol op gedrag waaronder afnemend agressieangst en stress.

 • Effect op alle vitale functies doordat de vetzuren in deze olie bouwstenen van cellen zijn: verbeterde hartfunctie; betere spijsverteringsfunctie.

 • Regulering van ontstekingen en preventie voor zweren en ontstekingen in het bloed.

 • Conditieherstel voor dunne, oude en verzwakte paarden.

 • Huid- en vachtkwaliteit en glans; ook te gebruiken bij externe hoefverzorging (inmasseren op de kroonrand)


Wanneer moet Agrapharm Lijnzaadolie worden gebruikt?

Agrapharm Lijnzaadolie is een waardevolle olie om aan het voer toe te voegen, omdat veel paarden een tekort aan omega 3 en 6 hebben. Daarnaast bevat het zowel omega 6 en 9. Omega 3 en 6 kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt, en moeten dus op andere wijze dan via voeding worden verstrekt, omdat er anders tekorten kunnen ontstaan. Omega 9 kan wel via voeding door het paardenlichaam worden opgenomen.

Ook bevat Agrapharm Lijnzaadolie nog andere verzadigde vetzuren, Omega 7 en 11 vetzuren en vitamine E, de krachtige antioxidanten bij uitstek. De verhouding tussen de verschillende omega vetzuren is goed uitgebalanceerd.

Deze essentiële vetzuren zitten niet in hooi, en ook gras is tegenwoordig minder rijk waardoor er tekorten in het paardenlichaam ontstaan. Ook ondersteunt lijnzaad de slijmlaag in de maag en darmwand en helpt de darmwand te beschermen. Door het toevoegen van De Paardendrogist Lijnzaadolie, kan het ondersteunend werken voor een betere spijsvertering, en het preventief beschermen van de organen tegen ontstekingen en zweren, waardoor bijvoorbeeld koliek zou kunnen ontstaan. Doordat de vetzuren in deze olie bouwstenen van alle cellen zijn, hebben deze effect op alle vitale functies in het lichaam.


GEBRUIKSAANWIJZING:

Agrapharm Lijnzaadolie kan voor langere tijd gegeven worden of in een kuur van 3 maanden. 

Paard: 15 tot 45 ml per dag 
Pony/veulen: deel de dosering door 2 


Wat zit er in Agrapharm Lijnzaadolie

De samenstelling van lijnzaadolie is zeer interessant vanuit voedingsoogpunt, met name de vetzuursamenstelling (het is het rijkst aan omega 3) en 100% ongeraffineerde lijnzaadolie:

 • Alfa-linoleenzuur, of omega 3: 45 tot 70% 

 • Linolzuur, of omega 6: 12 tot 24%;

 • Oliezuur, of omega 9: 10 tot 21%;

 • Verzadigde vetzuren: 6 tot 18%.

 • Het bevat andere vetzuren, zoals omega 7 en 11, en vitamine E, die gewild is vanwege zijn sterke antioxiderende kracht.


Waarom is ondersteuning met lijnzaadolie beter voor je paard dan zonnebloemolie? 

Omdat lijnzaadolie onder andere meer omega 3 bevat, en zonnebloemolie daarentegen meer omega 6, is het beter en gezonder om je paard met lijnzaadolie te ondersteunen. 


Houdbaarheid

 • Koel, donker en droog bewaren.

 • Niet in direct zonlicht plaatsen.

 • Goed afsluiten na gebruik.

Extra informatie

Agrapharm Lijnzaadolie voor paarden, is een gezonde en smakelijke aanvulling op het rantsoen. Omdat deze lijnzaadolie het meest rijk is aan omega 3 vetzuur en ook omega 6 bevat, is het een zeer goede ondersteuning, die zorgt dat tekorten aangevuld worden. Tevens werkt Agrapharm Lijnzaadolie ondersteunend op de slijmlaag in demaag- en darmwand, en helpt hetde darmwand te beschermen, waardoor de kans op koliek kleiner wordt. Deze lijnzaadolie is aanvullend, en ondersteunend om te zorgen dat er geen tekorten ontstaan. 

Beoordelingen ()
Agrapharm Lijnzaadolie. Topkwaliteit, voor alle vitale functies, spijsvertering en vacht. heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Agrapharm Lijnzaadolie. Topkwaliteit, voor alle vitale functies, spijsvertering en vacht.


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: