opc_loader

Wishlist

Review
No Reviews

Anthelmin Plus Flavour XL. Tegen rond- en lintwormen bij volwassen grote honden 35 kilo+.

Item No.: 620
(Price excluding VAT) 15,55
16,95
Add to wishlist
Description

Anthelmin Plus Flavour XL.

 

REG NL 104839

 

Voor grote volwassen honden.

 

Ter behandeling van gemengde infestaties met de hierna genoemde rondwormen en lintwormen bij volwassen honden en pups: Nematoden; Ascariden: Toxocara canis, Toxascaris leonina (laat-onvolwassen en volwassen stadia); Haakwormen: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum (volwassen stadia); Cestoden; Lintwormen: Taenia spp., Dipylidium caninum. 

 

Elk tablet bevat: Praziquantel 175 mg Pyrantel embonaat 504 mg Febantel 525 mg Ovale, biconvexe tabletten, met schuine rand en breuklijn aan beide kanten. Licht groenachtig-geel. De tabletten kunnen worden gedeeld in twee gelijke helften

 

Dosering en toedieningsweg:

Voor orale toediening.

 

Aanbevolen doseringen: 15 mg febantel per kg lichaamsgewicht, 14,4 mg pyrantel per kg lichaamsgewicht en 5 mg praziquantel per kg lichaamsgewicht.

Dit komt overeen met 1 tablet per 35 kg lichaamsgewicht.

De tabletten kunnen worden gehalveerd. Er is geen voedselbeperking nodig voor of na toediening van het diergeneesmiddel. De tabletten kunnen rechtstreeks aan de hond worden aangeboden, of via het voer worden gegeven. 

 

Toediening en behandelingsduur:

Voor een juiste dosering dient het lichaamsgewicht zo nauwkeurig mogelijk te worden vastgesteld. Teneinde Toxocara onder controle te houden dient het diergeneesmiddel 2 weken na de worp aan zogende teven te worden toegediend, met daarna elke twee weken een herhaling tot aan het einde van de zoogperiode. In geval van een ernstige rondworminfestatie dient na 14 dagen een herhalingsdosering te worden gegeven. Als routinebehandeling wordt een enkele dosis met een interval van 3 maanden aanbevolen.

 

ANTHELMIN XL is verkrijgbaar in:

2 tabletten

6 tabletten

12 tabletten

 

Gebruik tijdens dracht, lactatie of leg:

Raadpleeg een dierenarts voordat een rondwormbehandeling bij drachtige dieren plaatsvindt. Het diergeneesmiddel kan worden gebruikt gedurende de lactatie.

Niet gebruiken bij teven in het eerste 2 /3 deel van de dracht.

 

Niet tegelijkertijd met piperazine verbindingen gebruiken. Bij de behandeling van drachtige teven de opgegeven dosering niet overschrijden. Niet gebruiken bij dieren met een bekende overgevoeligheid voor een van de werkzame bestanddelen of voor een van de hulpstoffen. Niet gebruiken bij pups jonger dan 2 weken en/of bij honden met een gewicht van minder dan 2 kg.

 

Speciale waarschuwingen voor elke diersoort waarvoor het diergeneesmiddel bestemd is:

Vlooien kunnen als tussengastheer optreden voor de lintworm Dipylidium caninum Een lintworminfestatie zal zich steeds opnieuw voordoen tenzij de tussengastheren zoals vlooien, muizen etc. worden bestreden. 

 

Let op

Deze producten worden in grote hoeveelheden ingekocht en per bestelling verzonden. Daardoor worden de producten bij de bestellingen zonder de originele verpakking en bijsluiter verzonden. Voor de dosering, toediening en andere relevante informatie kunt u terecht op deze productpagina. 

 

VOOR BIJSLUITER ANTHELMIN XL

 

 

 

 

Reviews ()
Anthelmin Plus Flavour XL. Tegen rond- en lintwormen bij volwassen grote honden 35 kilo+. does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.
Anthelmin Plus Flavour XL. Tegen rond- en lintwormen bij volwassen grote honden 35 kilo+.


Matching Products For:

Alternative Products For: