opc_loader

Wishlist

Anthelmin Plus Flavour. Tegen rond- en lintwormen bij volwassen honden en pups.

Item No.: 619
(Price excluding VAT) 13,72
14,95
Add to wishlist
Description

Anthelmin Plus Flavour.

 

REG NL 104832

 

Voor volwassen honden en puppy's.

 

Ter behandeling van gemengde infestaties met de hierna genoemde rondwormen en lintwormen bij volwassen honden en pups: Nematoden; Ascariden: Toxocara canis, Toxascaris leonina (laat-onvolwassen en volwassen stadia); Haakwormen: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum (volwassen stadia); Cestoden; Lintwormen: Taenia spp., Dipylidium caninum. 

 

Per tablet: Werkzame bestanddelen: Praziquantel 50 mg, Pyrantel embonaat 144 m,g Febantel 150 mg.

 

Dosering en toedieningsweg:

Voor orale toediening.

Dosering: Aanbevolen dosering: 15 mg febantel per kg lichaamsgewicht, 14,4 mg pyrantel per kg lichaamsgewicht en 5 mg praziquantel per kg lichaamsgewicht.

 

Dit komt overeen met 1 tablet per 10 kg lichaamsgewicht.

De tabletten kunnen worden gehalveerd of in vier gelijke delen worden verdeeld teneinde een nauwkeurige dosering te bereiken.

 

Toediening en behandelingsduur:

De tabletten kunnen rechtstreeks aan de hond worden aangeboden, of via het voedsel worden gegeven. Er is geen voerbeperking nodig voor of na toediening van het diergeneesmiddel. Voor een juiste dosering dient het lichaamsgewicht zo nauwkeurig mogelijk te worden vastgesteld. Pups vanaf een leeftijd van 2 weken kunnen met dit middel worden ontwormd. Vervolgens elke twee weken toedienen totdat de pups 12 weken oud zijn. Daarna moeten de pups om de drie maanden worden behandeld. Het wordt aanbevolen om het moederdier tegelijk met de pups te behandelen. Teneinde Toxocara onder controle te houden dient het diergeneesmiddel 2 weken na de worp aan zogende teven te worden toegediend, met daarna een herhaling om de twee weken tot aan het einde van de zoogperiode. Als routinebehandeling wordt een enkele dosis met een interval van 3 maanden aanbevolen. In geval van een ernstige rondworminfestatie dient na 14 dagen een herhalingsdosering te worden gegeven. 

 

ANTHELMIN is verkrijgbaar in:

4 tabletten

50 tabletten

100 tabletten

 

Gebruik tijdens dracht, lactatie of leg:

Raadpleeg een dierenarts voordat een rondwormbehandeling bij drachtige dieren plaatsvindt. Het diergeneesmiddel kan worden gebruikt gedurende de lactatie.

Niet gebruiken bij teven in het eerste 2 /3 deel van de dracht.

Niet tegelijkertijd met piperazine verbindingen gebruiken. Bij de behandeling van drachtige teven de opgegeven dosering niet overschrijden. Niet gebruiken bij dieren met een bekende overgevoeligheid voor een van de werkzame bestanddelen of voor een van de hulpstoffen. Niet gebruiken bij pups jonger dan 2 weken en/of bij honden met een gewicht van minder dan 2 kg.

 

Speciale waarschuwingen voor elke diersoort waarvoor het diergeneesmiddel bestemd is:

Vlooien kunnen als tussengastheer optreden voor de lintworm Dipylidium caninum Een lintworminfestatie zal zich steeds opnieuw voordoen tenzij de tussengastheren zoals vlooien, muizen etc. worden bestreden. 

 

Let op

Deze producten worden in grote hoeveelheden ingekocht en per bestelling verzonden. Daardoor worden de producten bij de bestellingen zonder de originele verpakking en bijsluiter verzonden. Voor de dosering, toediening en andere relevante informatie kunt u terecht op deze productpagina. 

 

VOOR BIJSLUITER ANTHELMIN

 

 

 

 

Reviews ()
Anthelmin Plus Flavour. Tegen rond- en lintwormen bij volwassen honden en pups. does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.
Anthelmin Plus Flavour. Tegen rond- en lintwormen bij volwassen honden en pups.


Matching Products For:

Alternative Products For: