opc_loader

Wishlist

Review
No Reviews

Puur Culico 100ml. Puur Culico wordt toegepast bij staart- en maneneczeem van uw paard.

Item No.: 677
(Price excluding VAT) 23,17
25,25
Add to wishlist
Description

Puur Culico 100ml.

Puur Culico maakt paard en pony ongevoeliger voor de steken van muggen en het helpt tegen kriebels.

Puur Culico is ontwikkeld door dierenartsen op basis van gegevens uit de literatuur en jarenlange praktijkervaring. Meestal moeten de druppels twee jaar achter elkaar, gedurende de maanden maart/april tot en met oktober/november worden toegediend. Over het algemeen zijn ze daarna niet meer nodig.

Puur Culico geeft extra ondersteuning aan uw paard met staart- en maneneczeem. Het lichaam bouwt met behulp van het middel weerstand tegen op tegen de steken van de mug, waardoor het minder heftig reageert als het echt wordt gestoken. Wanneer het paard begint te schuren dient gelijk te worden gestart met de toediening van Puur Culico.

GEBRUIKSAANWIJZING:
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 2x daags:
Paarden: 20 - 40 druppels

1 ml = 20 druppels

Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld gegeven worden. Voor een optimaal resultaat dient Puur Culico te worden opgenomen door het schone mondslijmvlies. Geef het daarom minstens een half uur voor of na het eten.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Dit product kan zonder bezwaar in combinatie met geneesmiddelen worden gebruikt. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze verergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te halveren of een keer een dosis over te slaan. Mocht u een bijwerking menen te constateren, verzoeken wij u deze te melden bij uw dierenarts of –therapeut.

Samenstelling
Verdunde extracten van Haver (Avena sativa), Heermoes (Equisetum arvense), Moerasrozemarijn (Ledum palustre), Valkruid (Arnica montana) en Zwarte bes (Ribes nigrum). Alcohol 35% v/v.

  • Culicoïdes robertii is een bereiding uit de muggen die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van staart- en maneneczeem bij paarden en pony's.

  • Haver (Avena sativa) bij onrust, voor de huid.

  • Heermoes (Equisetum arvense) voor gezonde haren, vacht en huid.

  • Moerasrozemarijn (Ledum palustre) wordt ingezet bij de gevolgen van muggenbeten.

  • Valkruid (Arnica montana) geeft verlichting.

  • Zwarte bes (Ribes nigrum) bevat als belangrijkste inhoudsstoffen flavonoïden, anthocyanen, looistof, aminozuren en een klein percentage etherische olie. Ribes nigrum is één van de belangrijkste middelen uit de gemmotherapie. Bovendien bezit Ribes nigrum diaforetische eigenschappen, verhoogt het de werking van de nieren en remt het de vrijzetting van histamine uit mestcellen. Door deze eigenschappen is uitstekend Ribes nigrum toepasbaar voor staart en manen.

Bewaren 
Dit product blijft lang houdbaar als het bewaard wordt op kamertemperatuur, droog en buiten de invloed van direct zonlicht. De uiterste gebruiksdatum staat vermeld op het etiket en op het doosje. Buiten bereik van kinderen houden.

Let op
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Als er tijdens de behandeling geen verbetering optreedt of de klachten zich blijven herhalen, doet u er goed aan uw dierenarts te raadplegen.

Bijwerkingen 
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Opmerkingen
Puur Culico is ontwikkeld door dierenartsen op basis van gegevens uit de literatuur en jarenlange praktijkervaring. De specifieke combinatie van de bestanddelen zorgen voor een regulerende werking en bevorderen het natuurlijke herstelproces. Door de Culicoïdesmug in Puur Culico, wordt de oorzaak van staart- en maneneczeem aangepakt. Meestal moeten de druppels twee jaar achter elkaar, gedurende de maanden maart/april tot en met oktober/november worden toegediend. Over het algemeen zijn ze daarna niet meer nodig. Ook als de syptomen zich voor het eerst openbaren, dient gelijk te worden gestart met de toediening van de druppels.

Puur Culico heeft een belangrijke preventieve werking. Het is noodzakelijk de behandeling niet te onderbreken tussen maart en november.

Uit ervaring blijkt dat gedurende het eerste jaar van toediening de symptomen veelal sterk verminderen. In het tweede jaar van de behandeling zijn de effecten nog beter, aan het einde van het tweede seizoen kan de behandeling vaak worden beeïndigd.

In tijden van een intensieve muggenplaag en/of bij broeierig warm weer wordt aangeraden de dosering te verhogen tot maximaal een verdubbeling van de voorgeschreven dosering.

In perioden en tijdstippen van grote muggenactiviteit is het tevens raadzaam om het paard of de pony 's morgens laat in de wei te doen en 's avonds vroeg op stal te zetten. Het is raadzaam om uw paard buiten te zetten met een vliegendeken.

De effectiviteit van Puur Culico kan nog worden vergroot door bij de aanvang van toediening tevens het lichaam van uw paard of pony inwendig te reinigen met Puur Drainage.

Puur Culico kan zonder bezwaar in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. U kunt Puur Culico zeer goed combineren met Puur Allergie. ('s ochtends Puur Culico en 's avonds Puur Allergie).

Reviews ()
Puur Culico 100ml. Puur Culico wordt toegepast bij staart- en maneneczeem van uw paard. does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.
Puur Culico 100ml. Puur Culico wordt toegepast bij staart- en maneneczeem van uw paard.


Matching Products For:

Alternative Products For: