opc_loader

Wishlist

Review
No Reviews

Norbrook Pestigon Spot-On Hond. Ter bestrijding van vlooien en teken. met Fipronil.

Item No.: 502-1
(Price excluding VAT) 12,61
13,74
Add to wishlist
Description

Norbrook Pestigon Spot-On Hond 4 pipetten. 

 

Verpakking   Prijs   Prijs per pipet

Honden 2 - 10 kg

  € 13.75

       € 3.44

Honden van 10 - 20 kg  

  € 14.75

       € 3.69

Honden van 20 - 40 kg

  € 16.75

       € 4.19

Honden van 40 - 60 kg

  € 19.15

       € 4.79

 

Pestigon Spot-on zijn druppels ter bestrijding van vlooien en teken bij honden. Voor elke gewichtsklasse

is er een variante beschikbaar.

 

Pestigon Spot-on voor honden is een heldere, kleurloze tot lichtgele oplossing in pipetvorm, speciaal (en alleen) ontwikkeld voor uitwendig gebruik.

 

Hoe werkt het?

Pestigon Spot-on werkt als behandeling van vlooieninfestatie (aanwezigheid van dierlijke parasieten op of in het lichaam). Het product heeft onmiddellijk een insecticide werking en langdurige insecticide werkzaamheid tegen nieuwe infestaties met volwassen vlooien gedurende maximaal 8 weken. Het product heeft een langdurige acaricide (pesticide) werkzaamheid tegen lxodes ricinus gedurende maximaal 2 weken, Rhipicephalus sanguineus gedurende maximaal 3 weken en Dermacentor reticulatus gedurende maximaal 4 weken. Als teken van deze families aanwezig zijn wanneer het product wordt aangebracht, zullen alle aanwezige teken niet binnen 48 uur gedood worden, maar waarschijnlijk wel binnen een week. Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandeling van door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis als dit door een dierenarts vastgesteld is.

 

Wijze van toediening

  1. Houd het pipet rechtop.

  2. Tik op het smalle gedeelte van het pipet om ervoor te zorgen dat de inhoud onderin het pipet zit.

  3. Duw het afbreekbare deel van het topje van de pipet langs de stippellijn naar achteren.

  4. Duw de vacht tussen de schouderbladen op zij totdat de huid zichtbaar is.

  5. Plaats het topje van het pipet op de huid en knijp zachtjes om de gehele inhoud op een of twee plaatsen op de huid aan te brengen.

 

Dosering

Welk pipet mag ik mijn hond geven?    
Gewichtsklasse Soort pipet Reg. nummer

S Honden 2 - 10 kg

0,6 ml pipet

   NL109581

M Honden van 10 - 20 kg

1,34 ml pipet

   NL109601

L Honden van 20 - 40 kg

2,68 ml pipet

   NL109602

XL Honden van 40 - 60 kg

4,02 ml pipet

   NL109603

Bijwerkingen

Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatige speeksel afscheiding volgen. Als zeer zeldzame, vermoedelijke bijwerkingen werden voorbijgaande huidreacties op de toedieningsplekken (huidverkleuring, plaatselijke alopecia, pruritus, erytheem) en algemene jeuk of alopecia na gebruik gemeld. Niet over doseren. Indien u ernstige bijwerkingen of andere effecten ziet, raadpleeg dan uw dierenarts.

 

Niet geven bij

Product niet geven aan pups die jonger zijn dan 8 weken. Niet gebruiken bij zieke (systematische ziekten en koorts) of herstellende dieren. Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen voorkomen. Dit product is speciaal ontwikkeld voor honden. Niet gebruiken bij katten, voor katten is er de Pestigon Spot-on! kat. Niet gebruiken in geval van overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of voor een van de hulpstoffen.

 

Let op

Het product voorkomt niet dat teken zich aan de dieren hechten maar teken kunnen binnen 24-48 uur na aanhechting gedood worden, voordat deze zich vol gezogen hebben. Hierdoor is het risico op overdracht van ziekten minimaal. Eenmaal gedood vallen teken vaak van het dier, maar eventuele resterende teken kunnen gemakkelijk worden verwijderd door ze voorzichtig los te trekken/draaien.

 

Bij gebruik als onderdeel van een behandeling van door vlooien veroorzaakt dermatitis, wordt aanbevolen het allergische dier en eventuele andere honden in huis, maandelijks te behandelen. Voor optimale bestrijding van vlooien in huishoudens met meerdere dieren, dienen alle honden en katten met een passende insecticide te worden behandeld. Teken kunnen zich nog vasthechten. Daarom kunnen, in voor teken gunstige omstandigheden, overdracht van besmettelijke ziekten niet volledig worden uitgesloten. Vlooien van huisdieren bevinden zich ook vaak in de mand, op dekens en op de gewoonlijke rustplaatsen (zoals tapijten en meubilair) van het dier. Bij grote besmettingen en bij aanvang van de behandeling moeten deze ook behandeld worden met een passend insecticide en door regelmatig te stofzuigen. Vermijd frequent zwemmen of wassen van het dier omdat het behoud van de werkzaamheid van het product in deze gevallen niet is onderzocht.

 

Kanalisatie: VRIJ.

 

Voor de bestrijding van vlooien en teken bij de kat is Pestigon Spot on voor de kat verkrijgbaar.

 

Samenstelling

Bevat: Fipronil, Butylhydroxyanisol (E320) en butylhydroxytolueen (E321).

 

PESTIGON SPOT-ON:                   

S Honden 2 - 10 kg

  4 pipetten

 

   € 13.75

M Honden van 10 - 20 kg

  4 pipetten

 

   € 14.75

L Honden van 20 - 40 kg

  4 pipetten

 

   € 16.75

XL Honden van 40 - 60 kg

  4 pipetten

 

   € 19.15

 

Reviews ()
Norbrook Pestigon Spot-On Hond. Ter bestrijding van vlooien en teken. met Fipronil. does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.
Norbrook Pestigon Spot-On Hond. Ter bestrijding van vlooien en teken. met Fipronil.


Matching Products For:

Alternative Products For: