opc_loader

Wishlist

Review
No Reviews

Amflee 67. Kleine hond, met Fipronil, ter bestrijding van vlooien en teken.

Item No.: 612
(Price excluding VAT) 17,39
18,96
Add to wishlist
Description

Amflee 67.

 

REG NL 115150

 

Spot-on oplossing voor kleine honden.
Voor de behandeling van vlooien en teken besmettingen, en de behandeling van bijtende luizen bij honden. De meeste luizen worden gedood binnen 2 dagen. De insecticide tegen herbesmetting met volwassen vlooien wordt gehandhaafd tot 8 weken. Amflee heeft een persisterende acaricide werking tot 3 weken tegen Ixodes ricinus en tot 4 weken tegen hondenteek en Dermacentor reticulatus.

 

DOSERING VOOR ELKE DOELDIERSOORT, WIJZE VAN TOEDIENING
Administratie en dosering: Alleen voor uitwendig gebruik. Topicale toepassing op de huid volgens het lichaamsgewicht, als volgt:

Hond

Aantal pipetten

Pipetvolume

Sterkte

Van 2 kg tot 10 kg

1 pipet

0,67 ml

67 mg

ongeveer 10 kg en maximaal 20 kg

1 pipet

1,34 ml

134 mg

ongeveer 20 kg tot 40 kg

1 pipet

2, 68 ml

268 mg

40 kg en tot 60 kg

1 pipet

4,02 ml

402 mg

meer dan 60 kg

1 pipet + navenant kleiner pipet

4,02 ml + geschikte combinatie

402 mg + geschikte combinatie

            
Toedieningswijze:
1. Maak de pipet uit de folieverpakking. Houd de pipet rechtop en verwijder de dop.
2. Draai de dop om en zet hem weer op de pipet. Druk de dop en draai totdat de verbindingen breken. Verwijder vervolgens de dop van de pipet.
3. Scheid de vacht van het dier tussen de schouderbladen, waardoor de huid zichtbaar wordt.
4. Plaats de pipet op de huid en knijp de pipet enkele malen om de inhoud zo mogelijk te legen 1 of 2 plekken direct op de huid.

 

AANWIJZINGEN VOOR EEN JUISTE TOEDIENING
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het geneesmiddel wordt aangebracht op een plaats waar het dier het niet af kan likken en dat de dieren elkaar na behandeling niet kunnen likken. De vacht moet worden gescheiden en de geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik worden direct op de huid aangebracht. Tijdelijke wijzigingen van de vacht (samengeklonterd, vettige vacht en / of afzettingen in de huid) kunnen optreden op de toedieningsplaats. Voor optimale controle van vlooien en / of teken besmettingen de behandeling plan moet rekening houden met de plaatselijke epidemiologische omstandigheden. Wegens gebrek aan onderzoek naar de veiligheid, zou een behandeling interval van 4 weken niet worden onderschreden.

 

Elke eenheidsdosis (pipet) levert:

Enkelvoudige dosis

Werkzame stof

Sterkte

Hulpstof butylhydroxyanisol (E320)

Hulpstof butylhydroxytolueen (E321)

S Amflee

Fipronil

67 mg

0,134 mg

0,067 mg

M Amflee

Fipronil

134 mg

0,27 mg

0,13 mg

L Amflee

Fipronil

268 mg

0,54 mg0,27 mg


AMFLEE is verkrijgbaar in:

3 Pipetten

6 Pipetten

30 Pipetten

 

CONTRAINDICATIES
Niet gebruiken bij puppies die jonger zijn dan 2 maanden en / of minder dan 2 kg wegen, want er is geen onderzoek daarvoor gedaan.

Niet gebruiken bij zieke (z. B. systemische ziekten, koorts, ...) of herstellende dieren. Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen kunnen optreden de dood tot gevolg. Dit diergeneesmiddel is speciaal ontwikkeld voor honden. Niet gebruiken bij katten, omdat dit kan leiden tot overdosering. Niet gebruiken in geval van overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel, dimethylsulfoxide, of één van de hulpstoffen.

 

BIJWERKINGEN
Wanneer het dier  de oplossing likt kan speekselvloed optreden gedurende korte tijd. Onder de zeer zeldzame bijwerkingen na het toepassen zijn onder andere voorbijgaande huidreacties op de toedieningsplaats (schilfers, lokale haaruitval, jeuk, roodheid) en algemene jeuk of haarverlies. In uitzonderlijke gevallen, na het aanbrengen kunnen speekselvloed, omkeerbare neurologische symptomen (overgevoeligheid, depressie, nerveuze symptomen), braken of respiratoire symptomen worden waargenomen. Als u merkt dat bijwerkingen voorkomen, vooral degenen die niet in de bijsluiter van uw huisdier worden vermeld, wordt u verzocht uw dierenarts of apotheker te contacteren.

 

 

               

Reviews ()
Amflee 67. Kleine hond, met Fipronil, ter bestrijding van vlooien en teken. does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.
Amflee 67. Kleine hond, met Fipronil, ter bestrijding van vlooien en teken.


Matching Products For:

Alternative Products For: