opc_loader

Wensenlijst

Promotie
Recensies
Geen reviews

Dimilin 4%

Dimilin Granulaat 4% is te gebruiken in gierkelders, mestvaalten en mestlagen en mesthopen ter bestrijding van vliegenlarven. 

(Prijs excl. btw) 45,41
54,95
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Dimilin 4%


Dimilin madendood bevat de werkzame stof Diflubenzuron.
Dimilin 4% granulaat is bedoeld als strooimiddel. De werkzame stof Diflubenzuron is een nieuw type insecticide (insecten groei regulator) dat werkzaam is tegen de larve stadia van verschillende insectensoorten en dat ook inwerkt op het vervellingsmechanisme van de vliegenlarven. Hierdoor wordt voorkomen dat de larven zich kunnen ontwikkelen tot een volwassen vlieg.
 

Dimilin 4% granulaat madendood zorgt ervoor dat de larven na contact met dit middel geen chitine meer aanmaken. Chitine is noodzakelijk voor het opbouwen van het skelet. De larven worden dus niet meteen gedood maar kunnen zich niet verpoppen. Hierdoor groeien de larven zich letterlijk dood.
 

Dimilin Madendood begint na 2 tot 3 weken optimaal te werken en het grote voordeel is dat deze producten een lange nawerking hebben en niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de veehouder en de dieren. Het middel kan gewoon worden toegepast als de dieren in de stal aanwezig zijn. Doordat deze middelen pas na 2 tot 3 weken optimaal werken is het belangrijk dat men preventief met deze middelen moet werken. Wij adviseren de behandeling om de 5 á 6 weken te herhalen. Hoe lang deze middelen nawerken is afhankelijk van hoeveel mest er geproduceerd wordt. Gemiddeld werkt dit product 6 tot 7 weken lang. In de praktijk blijkt het soms wel 12 weken te werken. Dit komt omdat er dan minder mest geproduceerd wordt.
 

Dimilin 4 % granulaat madendood

Strooimiddel

Is een nieuw type insecticide (insecten groei regulator) dat werkzaam is tegen de larve stadia van verschillende insectensoorten en dat ook inwerkt op het vervellingsmechanisme van de vliegenlarven. Hierdoor wordt voorkomen dat de larven zich kunnen ontwikkelen tot een volwassen vlieg. Dimilin 4 % granulaat madendood kan alleen worden toegepast als strooimiddel en kan niet worden opgelost in water.
 

Dosering:

 • Strooi 125 gram per 10 m2 Dimilin 4% granulaat madendood over de mest. Let op dat de mest een bepaalde vochtigheid bevat. 
   

Waar gebruikt u Dimilin madendood:

Rundveehouderij

 • Roostervloeren: Dimilin 4 % granulaat madendood (strooi methode) Dit wordt in de rundveehouderij het meest toegepast. 

 • Mesthopen: Dimilin 4 % granulaat madendood (strooi methode) Let op dat de mest een bepaalde vochtigheid bevat. 
   

Varkenshouderij

 • Roostervloeren: Dimilin 4 % granulaat madendood (strooi methode) Dit wordt in de varkenshouderij het meest toegepast. 

 • Strooiselstallen: Dimilin 4 % granulaat madendood (strooi methode). Let op dat de mest een bepaalde vochtigheid bevat. 

 • Langs of onder de voerbakken: Dimilin 4 % granulaat madendood (strooi methode). Let op dat de mest een bepaalde vochtigheid bevat.
   

Pluimveehouderij

 • Moederdieren:
  Over de rooster: Dimilin 4 % granulaat madendood (strooi methode). Let op dat de mest een bepaalde vochtigheid bevat. 
  Onder de drinktorens: Dimilin 4 % granulaat madendood (strooi methode). Let op dat de mest een bepaalde vochtigheid bevat.

 • Opfok: Dimilin 4 % granulaat madendood (strooi methode). Let op dat de mest een bepaalde vochtigheid bevat.

 • Legkippen: Dimilin 4 % granulaat madendood (strooi methode). Let op dat de mest een bepaalde vochtigheid bevat.
   

Paardenhouderij

 • Mesthoop: Dimilin 4 % granulaat madendood (strooi methode) Let op dat de mest een bepaalde vochtigheid bevat. 
   

Voordelen Dimilin

 • Niet schadelijk voor mens en dier

 • Een optimale en lange nawerking

 • Toepasbaar als strooimethode (Dimilin 4% granulaat madendood)

 • Tevens geschikt voor toepassing voor mestbandsystemen bij legkippen (vraag naar de speciale doseringen)

 • Diverse kwaliteitsverpakkingen leverbaar inclusief maatschep

 • Zeer gunstig geprijsd

Bestrijding van vliegenlarven vindt plaats door de broedplaatsen met Dimilin granulaat te behandelen. Dit zijn voornamelijk plaatsen waar vochtige mest en voerresten zich verzamelen. Omdat Dimilin alleen de larven doodt, kan het ongeveer 2-3 weken duren, voordat het aantal aanwezige vliegen belangrijk vermindert. Daarom wordt de beste bestrijding verkregen als het granulaat elke 5-6 weken voorbehoedend wordt toegepast.

Beoordelingen ()
Dimilin 4% heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items
54,95