opc_loader

Wishlist

Sectolin Equivital Biotine 1kg. Voor biotine gebrek bij paarden, voor de vorming van de hoeven & hui

Item No.: 751
25,99
Add to wishlist
Description

Sectolin Equivital Biotine 1kg.

Verpakking
  Prijs
 Aantal Dagen
 Prijs per dag 
  1000gr.
€25,99
         50
      € 0,52

 

Equivital Biotine voorziet in de belangrijke behoefte aan biotine, een essentieel H-vitamine dat in de natuur slechts in geringe concentratie beschikbaar is.

 

Sectolin Equivital Biotine gebruikt u als aanvullend diervoeder bij biotinegebrek bij paarden met als mogelijke symptomen: slechte hoefkwaliteit zoals te zachte hoeven, scheurtjes, afbrokkelen en afwijkende hoefvorm.

 

 

 

Door de grote variatie in hardheid van de hoornlagen zijn de grensgebieden van de hoef bijzonder gevoelig voor beschadiging.

De grote belasting, door het gewicht en de beweging van het paard, als ook vanaf de bodem op de hoef van het paard inwerkende belasting, geeft vaak hoefproblemen.

Al geruime tijd is bekend dat, naast externe factoren, een onvoldoende voorziening van biotine in het voer voor diverse hoefproblemen zorgt.

Biotine is een wateroplosbaar en zwavelhoudend essentieel H vitamine die slechts in geringe concentratie in de natuur beschikbaar is.

Biotine heeft een breed spectrum aan stofwisselingsfuncties (koolhydraat en nucleïnezuur stofwisseling, vetzuur-, eiwit- en purinesynthese). Een gebrek aan stofwisselingsfuncties heeft dan ook een diep ingrijpende invloed op het dier.

Bij een chronisch tekort aan biotine treden hoef- en huidklachten op.

Onderzoek heeft aangetoond dat door voldoende biotine in het voer te verstrekken, de buitenwand van de hoef harder wordt en beter bestand is tegen invloeden van buitenaf, terwijl de hoefballen zachter worden op die plaatsen waar dat gewenst is.

Aantoonbaar is dat biotine een essentiële rol speelt bij de vorming van de huid en de hoeven. Een voldoende verstrekking van deze H vitamine is voor de kwaliteit van de hoef van het grootste belang. Equivital Biotine is een aanvullend dier(dieet) voeder.

 

GEBRUIKSAANWIJZING:

Standaard dagrantsoen:

Pony's en veulens 1/2 maatschepje per dag in het voer. Paarden 1 maatschepje per dag in het voer. Toediening zolang voldoende biotinegehalte in het voer gewenst is.

 

Bij een slechte hoefkwaliteit:

Pony's en veulens 1 maatschepje per dag in het voer. Paarden 2 maatschepjes per dag in het voer. Toedienen gedurende minimaal 6 maanden, waarna geadviseerd wordt om op de standaard dagrantsoenen over te gaan. (1 Maatschepje is ca. 20 gram).

 

Ingredienten per kg:

2000000 mcg (2.000 mg) Biotine per kg product op dextrose basis. Dit product is samengesteld uit (bij)producten van suikerbereiding (dextrose basis). Ruw eiwit, ruw vet, ruwe celstof en ruw as: 0%

 

Analytische bestanddelen: 
Ruw eiwit 2,7%, Ruw vet 0%, Ruw as 2,9%, Calcium 0 g, Magnesium 0 g, Natrium 2,5 g, Fosfor 0 g.

Nutritionele toevoegingsmiddelen per kg:
Biotine (3a880) 2400000 mcg, Koper - Cu, Koper chelaat van glycine gehydrateerd (E4) 1250 mg, Zink - Zn, Zink chelaat van glycine gehydrateerd (E6) 6250 mg.

Reviews ()
Sectolin Equivital Biotine 1kg. Voor biotine gebrek bij paarden, voor de vorming van de hoeven & hui does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.
Sectolin Equivital Biotine 1kg. Voor biotine gebrek bij paarden, voor de vorming van de hoeven & hui


Matching Products For:

Alternative Products For: