opc_loader

Wishlist

Feed Farm Mamil Phyt Plus Mastitis Injectoren. Ter bestrijding en voorkoming van uierontsteking.

Item No.: 534
10,45
Add to wishlist
Description

Feed Farm Mamil Phyt Plus Mastitis Injectoren.

Verpakking Prijs Prijs per stuk  
4 injectoren  €   10.45      € 2.61  

48 injectoren   

 € 106.95   

     € 2,23

 

 

Homeopathische mastitisinjectoren. Ter bestrijding en voorkoming van uieronsteking bij rundvee.
Wachttijd: geen.

 

Mamil Phyt Plus behoort tot de zogenaamde complexmiddelen of samengestelde homeopathische middelen. Dit betekent dat er meerdere enkelvoudige homeopathische middelen bij elkaar zijn gevoegd worden om een aandoening te bestrijden.

 

Mastitis kan zich op veel manieren uiten. Door de grote diversiteit aan symptomen en de diverse stadia in het ziekteproces is het aangewezen om meerdere homeopathische middelen bij elkaar te voegen om succesvol te zijn in zoveel mogelijk gevallen. Homeopathie is in grote mate een ervaringsgeneeskunde. Dat wil zeggen dat men bij gebrek aan kenmerkende symptomen vaak werkt met “beproefde” middelen of indicaties Door jarenlange ervaring weet men welke middelen actief zijn bij welke ziektebeelden. Mamil Phyt Plus bevat vijf belangrijke homeopathische middelen die bewezen hebben effectief te zijn bij de meest voorkomende vormen van uierontsteking.

 

Phytolacca C30 - Bryonia C30 - Conium C30 - Lachesis C30 - BelladonnaC30

 

Het Bioveem – intern rapport met als titel “Homeopathie bij Rundvee: een verkenning van behandelingen, succesfactoren en patroonherkenning in het kader van Bioveem” noemt als middelen bij mastitis o.a. Phytolacca, Bryonia, Lachesis en Conium. Mede-auteur van dit rapport, mevrouw Liesbeth Ellinger heeft in hetzelfde kader een STALKAART opgesteld. Zij noemt Phytolacca bij een niet ernstige of beginnende ontsteking. Bryonia wanneer de koe heel ziek is stil staat en op de zere kant gaat liggen, Conium bij beginnende E.coli als er waterige melk te zien is. Phytolacca en Bryonia kunnen eventueel ingezet worden als nabehandeling. Ook met Belladonna en Lachesis zijn goede ervaringen opgedaan.

 

MAMIL PHYT PLUS Homeopathisch diergeneesmiddel is vrijgesteld van registratieplicht en zonder goedgekeurde therapeutische indicatie.

SAMENSTELLING:

Bevat per 10 gram Actieve bestanddelen:

Phytolacca 30CH 100 mg

Bryonia 30CH 100 mg

Conium 30CH 100 mg

Lachesis 30CH 100 mg

Belladonna 30CH 100 mg

Hulpstoffen Methylhydroxybenzoaat 9,5 mg

 

EIGENSCHAPPEN VAN WERKZAME BESTANDDELEN:

Phytolacca is het middel voor de opgezwollen harde uier die amper gemolken kan worden. De uier is pijnlijk en er zijn knobbels te voelen in het uierweefsel. De koe maakt een vermoeide indruk maar is vaak ook rusteloos, ze heeft lichte koorts.

Bryonia wordt gegeven bij uierontsteking die zich langzaam ontwikkelt, de uier is opgezet en hard. De koe heeft weinig koorts maar ze ligt zoveel mogelijk, het liefst op het aangetaste kwartier.

Conium is een middel voor harde knobbels in de uier, soms het gevolg van stoten of een kneuzing.

Lachesis past bij een ernstige mastitis, plots optredende pijnlijke uierontsteking, blauwrode verkleuring van de uier en spenen en glanzende huid. De melkgift stopt al voor het zichtbaar worden van de problemen. De koe is flink ziek en de melk is waterig. Belladona tenslotte is het homeopathische aspirine. Het vermindert de koorts, zwelling en pijn die optreden bij een uierontsteking.  

 

WIJZE VAN GEBRUIK EN TOEDIENEN:

Eén injector per melkkwartier inbrengen. Eventueel na enkele uren herhalen. Als binnen een dag geen verbetering optreedt gelieve de dierenarts te raadplegen. Melk het ontstoken kwartier goed leeg. Reinig en ontsmet spenen en slotgat. Open de injector maar raak de injectorpunt niet aan. Breng de injectorpunt voorzichtig in het slotgat. Druk de injector leeg en masseer de substantie naar boven. Regelmatig de uier leegmelken.

 

WACHTTIJD:

(Orgaan)vlees: nul dagen - Melk: nul dagen Buiten bereik en zicht van kinderen opslaan. Bewaren beneden 25?C. Niet invriezen.

 

VERPAKKING doosje à 4 injectoren doos à 48 injectoren 

 

Reviews ()
Feed Farm Mamil Phyt Plus Mastitis Injectoren. Ter bestrijding en voorkoming van uierontsteking. does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.
Feed Farm Mamil Phyt Plus Mastitis Injectoren. Ter bestrijding en voorkoming van uierontsteking.


Matching Products For:

Alternative Products For: